Héél Hulhuizen Zoemt

Lingewaard Doet - Na een succesvolle eerste ronde waarmee Hulhuizen een ooievaarsnest bijeen heeft verkregen, ontvangen inwoners van Gendt en Angeren op 6 februari hun tweede cheque.

Binnen 10 dagen heeft Hulhuizen200 het bedrag binnen geharkt door de fantastische reacties van inwoners Gendt en Hulhuizen. De cheques stroomde massaal weer binnen. We willen iedereen hartelijk danken voor de steun en donatie. 

De wilde bij is echt in gevaar

 

Hulhuizen200 komt in actie voor de wilde bij. Dat is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar. De helft van alle 358 soorten is bedreigd, terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Tientallen soorten zijn verdwenen en de helft van de overgebleven soorten is bedreigd. Bijen hebben bloemen en nestgelegenheid nodig om te kunnen overleven maar bloemen zijn er steeds minder.

Bijen zijn onmisbaar, want zij zorgen samen met andere bestuivers zoals zweefvliegen voor de bestuiving van driekwart van onze eetbare gewassen zoals appels, peren, kersen, tomaten, etc. 

Gelukkig kunnen we de bijen een handje helpen.


Daarom wil het comité Hulhuizen200, samen met Lingewaard Natuurlijk, een actie houden met hulp van de opbrengst van “Lingewaard doet“ om stroken grond in te zaaien met een- en meerjarig bloemenmengsels. Daarnaast willen we op een van de zaai percelen een groot Bijenhotel plaatsen van 2,50 x 2,30 mtr.


Help ons mee en maak uw perceel geschikt voor de bijen.
Wij hopen dat door deze actie in Hulhuizen een Bijenlint ontstaat, waardoor er een bloemrijke en gezonde buurt voor de bijen ontstaat zodat Héél Hulhuizen Zoemt.

- Woensdag 27 maart | Informatie avond 'Héél Hulhuizen Zoemt' in het Veerhuis Concordia. Aanvang 20:00 uur.

- Maandag 22 April, 2e Paasdag | De officiële opening van het Bijenhotel.

Heeft u een geschikt perceel waarmee u in aanmerking wilt komen als onderdeel van het te creëren bijenlint? Zou u mee willen helpen of heeft u vragen?

U kunt zich vervoegen bij de coördinator van ons project: Jos van Betuw, 06 23738031.

Heel Hulhuizen Zoemt, het nieuwe project van Hulhuizen200

Doe ook mee

en

help de natuur een handje!

 

 

 

 

Contact of een vraag over het project?

Stel ze gerust. 

 

GSM : Jos van Betuw tel 06-23738031

Mail  :  hulhuizen200@gmail.com

of via het contactformulier.