Héél Hulhuizen Zoemt

 het nieuwe project van Hulhuizen200

Op 27 maart heeft Hulhuizen200 in samenwerking met Lingewaard natuurlijk en de Bijenstichting een Informatieavond over het project 'Heel Hulhuizen Zoemt'.

Het gaat slecht met de wilde bijen in Nederland. Tientallen soorten zijn verdwenen en de helft van de overgebleven soorten is bedreigd. Bijen hebben bloemen en nestgelegenheid nodig om te kunnen overleven maar bloemen zijn er steeds minder. Bijen zijn onmisbaar, want zij zorgen samen met andere bestuivers zoals zweefvliegen voor de bestuiving van driekwart van onze eetbare gewassen zoals appels, peren, kersen, tomaten, etc.

Gelukkig kunnen we de bijen helpen.
Daarom wil het comité Hulhuizen200, samen met Lingewaard Natuurlijk, met hulp van de opbrengst van “Lingewaard doet“ stroken/percelen grond in te zaaien met een- en meerjarig bloemenmengsels. Daarnaast gaan we op een van de zaai percelen een groot Bijenhotel plaatsen.

Wat is er te doen deze avond?

- Op deze avond krijgt u veel informatie over de wilde bijen en over het te creëren bijenlint.
- Vanuit de Bijen Stichting komt spreker Jaap Molenaar een verhaal vertellen over de wilde bijen.
- Als u een perceel heeft die in aanmerking wil komen, dan kunt u zich opgeven op deze avond.
- Jos van Betuw is de project coördinator van het project 'Heel Hulhuizen Zoemt' en beantwoord al uw vragen.
- Wat kunt u zelf in uw tuin doen voor de wilde bijen?
- Info over bijen/insecten hotels. (Ook zelfbouw info)
- Gratis toegang natuurlijk!
- Niet alleen voor Hulhuizenaren, maar voor alle belangstellenden uit heel Lingewaard.


Op de nationale zaai dag, 22 april 2e Paasdag gaan we het Bijenhotel onthullen!
Het bijenhotel zal worden geplaatst in een weiland met bloemenlint aan 't Hof in Hulhuizen

Wij hopen dat door deze actie in Hulhuizen (en misschien wel Lingewaard breed) een Bijenlint ontstaat, waardoor er een bloemrijke en gezonde buurt voor de bijen ontstaat zodat Héél Hulhuizen Zoemt. Doet u mee?


 

Inzameling geslaagd!

Lingewaard Doet - Na een succesvolle eerste ronde waarmee Hulhuizen een ooievaarsnest bijeen heeft verkregen, ontvangen inwoners van Gendt en Angeren op 6 februari hun tweede cheque.

Binnen 10 dagen heeft Hulhuizen200 het bedrag binnen geharkt door de fantastische reacties van inwoners Gendt en Hulhuizen. De cheques stroomde massaal weer binnen. We willen iedereen hartelijk danken voor de steun en donatie. 

De wilde bij is echt in gevaar

 

Hulhuizen200 komt in actie voor de wilde bij. Dat is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar. De helft van alle 358 soorten is bedreigd, terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Tientallen soorten zijn verdwenen en de helft van de overgebleven soorten is bedreigd. Bijen hebben bloemen en nestgelegenheid nodig om te kunnen overleven maar bloemen zijn er steeds minder.

Bijen zijn onmisbaar, want zij zorgen samen met andere bestuivers zoals zweefvliegen voor de bestuiving van driekwart van onze eetbare gewassen zoals appels, peren, kersen, tomaten, etc. 

Gelukkig kunnen we de bijen een handje helpen.


Daarom wil het comité Hulhuizen200, samen met Lingewaard Natuurlijk, een actie houden met hulp van de opbrengst van “Lingewaard doet“ om stroken grond in te zaaien met een- en meerjarig bloemenmengsels. Daarnaast willen we op een van de zaai percelen een groot Bijenhotel plaatsen van 2,50 x 2,30 mtr.


Help ons mee en maak uw perceel geschikt voor de bijen.
Wij hopen dat door deze actie in Hulhuizen een Bijenlint ontstaat, waardoor er een bloemrijke en gezonde buurt voor de bijen ontstaat zodat Héél Hulhuizen Zoemt.

- Woensdag 27 maart | Informatie avond 'Héél Hulhuizen Zoemt' in het Veerhuis Concordia. Aanvang 20:00 uur.

- Maandag 22 April, 2e Paasdag | De officiële opening van het Bijenhotel.

Heeft u een geschikt perceel waarmee u in aanmerking wilt komen als onderdeel van het te creëren bijenlint? Zou u mee willen helpen of heeft u vragen?

U kunt zich vervoegen bij de coördinator van ons project: Jos van Betuw, 06 23738031.

Heel Hulhuizen Zoemt, het nieuwe project van Hulhuizen200

Doe ook mee

en

help de natuur een handje!

 

 

 

 

Contact of een vraag over het project?

Stel ze gerust. 

 

GSM : Jos van Betuw tel 06-23738031

Mail  :  hulhuizen200@gmail.com

of via het contactformulier.