Nextdoor brief in Hulhuizen

Deze week is in Hulhuizen een brief verstuurd door "Nextdoor Buurtapp".

Deze brief is gestuurd uit naam van een medebewoner, die info had aangevraagd bij deze site. Niet wetende dat er direct een gehele actieve mailing in de buurt aan vast zat waar wat onrust over bestond.
Buurtprevent Hulhuizen is momenteel een testperiode gestart, om deze app naast de bestaande Whatsapp buurtpreventie, te laten draaien als proef.

Uitleg wat is Nextdoor:

Overgewaaid vanuit Amerika is Nextdoor een internetdienst en app waarmee je makkelijk in contact kunt komen met je buren. De app bepaalt op basis van je adres tot welke buurt je behoort. 
Via de Nextdoor-app of -website kun je allerlei informatie met je wijkgenoten uitwisselen. Bijvoorbeeld dat de gemeente van plan is de straat te versmallen en dat daar nog protest tegen kan worden aangetekend. Of wie de weggelopen kat van de buurvrouw heeft gezien. Ook kun je samen evenementen organiseren, zoals een straatfeest. Nextdoor controleert of mensen die zich aanmelden wel bewoners van het opgegeven adres zijn, al is die controle niet superstreng. Het gaat dus in principe om communicatie in een besloten groep. Vergelijkbaar met de succesvolle WhatsApp-groepen voor buurtpreventie, maar dan met meerdere functie's.

Hoe werkt Netxtdoor?
Je kunt op Nextdoor prima kleine announces (oproepjes) plaatsen. Bijvoorbeeld de vraag wie je oude spullen wil ophalen of je kind wil helpen bij het maken van huiswerk. Als er onveilige situaties zijn, van dronken hangjongeren op de speeltoestellen tot potentiële inbrekers op verkenning in de wijk, kun je dit ook melden aan je buren. Als gebruiker van de Nextdoor-app kun je de (urgente) waarschuwingen direct als een alert ontvangen op je telefoon, terwijl je andere berichten alleen leest als je zelf inlogt. Zo'n ideaal schema moet je wel zelf instellen in de app (zie afbeelding hiernaast, klik om te vergroten).

Privacy 
Het gebruik van de Nextdoor app is gratis, maar als iets gratis is, betaal je vaak met je gegevens. Met de app wordt nog geen omzet gegenereerd, maar er is in geïnvesteerd en die investeerders willen geld zien. In de voorwaarden staat:

'In de toekomst bouwen wij misschien een functie waarmee goederen en diensten worden aangeboden, waarvan wij denken dat je ze leuk vindt. Als je besluit om op een aanbod in te gaan, geef je toestemming aan ons om je informatie te delen met de aanbieder. Anders geven wij geen informatie aan de aanbieder. Nadat informatie met de aanbieder wordt gedeeld, is het onderworpen aan het privacybeleid van de aanbieder, niet dat van ons.'

Nextdoor is te vinden in de IOS en Android Playstore van uw telefoon.


100 ogen zien veel meer dan 2

Per november 2015 beschikken de deelnemende inwoners van buurtgemeenschap Hulhuizen over een Buurtpreventie App. Een moderne vorm van buurtwacht, aangezwengeld door een enthousiast team. Met deze WhatsApp mogelijkheid wordt getracht de veiligheid in Hulhuizen nog verder te verbeteren. De officiële naam van de App is: Buurtprevent Hulhuizen.

Op dit moment staan ruim 155 inwoners van Hulhuizen direct met elkaar in contact, zodra er verdachte situaties gesignaleerd worden. Deze Buurtpreventie App mag alleen gebruikt worden voor signalering en alarmering.

Via Facebook ‘Buurtprevent Hulhuizen’ kunnen meer algemene zaken met elkaar worden gedeeld.

Woont u ook in Hulhuizen, en wilt u ook participeren in deze nuttige Buurtapp?

Via buurtprevent.hulhuizen@gmail.com kunt u zich aanmelden, of informatie opvragen.

Download hier onze flyer

Info Buurtpreventie Hulhuizen
PDF – 1.5 MB 106 downloads

Gratis Stickeractie 60 km/u in Hulhuizen.

Wilt u ook deze gratis stickers op uw kliko?

Mail even naar buurtprevent.hulhuizen@gmail.com

Wist u dat Buurtprevent Hulhuizen direct in contact staat de wijkagent en tevens met 18 omliggende Buurt App groepen in Gendt, Doornenburg en Haalderen?

Wees bewust in het donker

Wees eens eerlijk, hoe is het met jouw zichtbaarheid en fietsverlichting gesteld? En waarom heb je geen reflecterende kleding aan als je de hond gaat uitlaten over die donkere dijk?

Het is een schrik voor elke automobilist in het donker. Draag zorg als fietsers en wandelaar om met deugdelijke verlichting of reflectie als u zich op de weg begeeft. Initiatiefnemers Buurtprevent Hulhuizen

Wilco, Frans en Sjacco

Politie

Wijkagenten Haalderen/Gendt/ Doornenburg:  

Mitchel de Waardt Jannieta Slurink

Mitchel.de.waardt@politie.nl

Jannieta.slurink@politie.nl

@politielingewaard

 politie_lingewaard

 

112

Dit kan u bellen bij Levensbedreigende- en heterdaad situaties.  

In de volksmond bel je 112 bij bloed en spoed. 112 daar pak je daders mee. En ook: 112 daar red je levens mee!

Bijvoorbeeld:

  • Aanrijding met gewonden; •Mishandeling;
  • Beroving; •Steekpartij;
  • Vechtpartij; •Als er iemand onwel wordt;
  • Inbraak op heterdaad; •Diefstal op heterdaad;
  • Vernieling op heterdaad; •Vandalisme op heterdaad;
  • Ontvoering of een poging tot ontvoering.

MAAR HET MAG OOK:

Als er een verdachte situatie is. Dit kan zijn dat er een vreemde auto, herhaaldelijk rondrijdt. Of dat er een auto lang verdacht stil staat. Personen die niet in de wijk wonen, “vreemd” rond lopen, interesse hebben voor woningen, of andere panden.

Ben je getuige of slachtoffer van een van deze zaken? Bel 112! Deze oproepen vallen onder de hoogste prioriteit van de politie. Een politieauto komt altijd poolshoogte nemen. Hoe eerder je 112 belt, des te sneller we kunnen reageren. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de daders te pakken. De Meldkamer van de politie stuurt politieauto's aan op het moment dat er een 112-melding komt.

 

0900-8844

Wel politie, geen spoed?

  • Verkeerd geparkeerde auto's; •Burenruzie;
  • Baldadig gedrag; •Geluidsoverlast

Ook als u vragen voor de wijkagent heeft, kunt u per mail of via dit nummer mij bereiken.  Slechts enkelen hebben mijn 06 nummer. 

 

114

Ben je getuige van een dier in nood door een ongeluk, mishandeling of verwaarlozing, dan is er één centraal nummer dat je kan bellen om het te melden: 144.


Buurtprevent Hulhuizen is ook te vinden op Facebook.