Hulhuizen –  Buurtschap Hulhuizen doet mee met Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland. Dat wordt rennen, vliegen en vooral heel veel lachen! Doe mee en kom kijken op 22-08-2017 op Speeltuin Hulhuizen om 18:00. Wie weet winnen we de geldprijs en de titel Mooiste plaats van Gelderland!

Van 7 tot en met 25 augustus reist Angelique Krüger met haar crew door Gelderland. Elke werkdag van 9.00 uur tot 19.00 uur staat er een Gelderse plaats centraal tijdens Zomer in Gelderland, hèt zomerprogramma van Omroep Gelderland. 

Prijs

Naast de eretitel kunnen we maximaal 1000,- euro verdienen voor ons goede doel: Speelweek Hulhuizen.

Je kunt ons team de hele dag volgen op radio en internet en om 18.20 uur sluiten we af met een live tv-uitzending. Kom je ons aanmoedigen? Wees dan om ongeveer 17.30 uur aanwezig voor de doorloop voor tv. Je vindt ons in de Speeltuin aan de Munnikhofsestraat 22A.

Live radio
Overdag is het ook al heel gezellig op het plein. Want dit jaar staat voor het eerst de volledige  radiostudio van Omroep Gelderland op de locaties van Zomer in Gelderland. (Dit naast de radioverslaggever die door het dorp loopt en het team volgt.) Kom tussen 9.00 en 16.00 uur bij Rob Kleijs en Eric van den Berg een plaatje aanvragen of schuif aan voor een leuk verhaal. ’s Middags komen er ook nog leuke artiesten langs.

Na de televisie uitzending is er een afterparty met live muziek Tot 22 augustus!

Meer informatie op: zomer.gld.nl

Facebook.com/zomeringld

Twitter: @zomeringld

 

Hulhuizen200 staat samen met de Speelweek organisatie klaar om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel en om de titel ‘Mooiste plaats van Gelderland’ binnen te slepen.

Ons doel zal zijn “Speelweek Hulhuizen”. Dit is een nonprofit organisatie, geheel vanuit een burgerinitiatief en de Speeltuinvereniging, welke dit jaar voor de 10e maal een speelweek organiseerde voor de lokale schooljeugd tot 14 jaar. 

Om zo hoog mogelijk te eindigen, krijgen we enkele opdrachten die de hele dag in beslag nemen.  Deze opdrachten proberen we natuurlijk zo goed als mogelijk uit te voeren. Het team wordt de hele dag op radio en internet gevolgd en in de vooravond sluiten we af met een live tv-uitzending. Er staat de gehele dag een radiowagen van Omroep Gelderland op het speeltuinterrein waar vanuit live radio wordt gemaakt. U kunt hier natuurlijk ook uw favoriete plaatjes aanvragen bij de dj.

Annemarie Wagener gaat samen met haar team zoveel mogelijk geld ophalen voor de Speelweek in Hulhuizen. Aan Marleen Verhoeven, Roger Leusen, Jac Rikken, Wilco Witjes, Anne/Margriet Coenders, Bert Bekker, Johnny Milder, Anita van der Hijden en Paul Maters zal het in ieder geval niet liggen. Samen met Annemarie vormen zij team Hulhuizen. Kom je ook? Op 22 augustus zijn we te vinden bij de speeltuinvereniging in Hulhuizen. 

 


Promo team Zomer in Gelderland | Hulhuizen

1 juli – Als publiciteitsstunt hadden Johnny en Wilco het team ingeschreven bij de “Heel Hulhuizen Bakt” taarten bak wedstrijd.  Met alleen maar veel Hulhuizens fruit en met Hulhuizense passie werd er een prachttaart gefabriceerd.

Het resultaat mocht er zijn!


Samstag 25e november

Der letzten Deutsche Abend@Hulleze200 

         im Bierhalle Concordia!

Unsere erwartungen für diesen Abend:
– ein volles musikal programm mitt Top-Qualität Musik-Acts
– Naturlich pullen bier, snaps, oompah und Wein
– Bratwurst und pratzle
– Natürlich Après-Ski-Musik von 99 Luftbalons und Verdammt ich lieb dich bis der jodelalm musiker.

Und artisten.

Deutsch oder nicht deutsch, sind Sie herzlich willkommen auf
Der letzten Deutsche Abend @ Hulhuizen200!

Ticketverkauf wird zu gegebener Zeit über verschiedene Kanäle bekannt gegeben.

De ticketverkoop zal ter zijner tijd via verschillende kanalen worden bekend gemaakt.


Sponsors H200 bedankt!

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto het voltallige Comité Hulhuizen200, samen met de Bürgermeisterin Sonja Northing van Kleve en de plaatsvervangende Burgermeester van Kleve, Josef Gietemann. 

 


Lezing Hulhuizen, 200 jaar bij Nederland

Lezing over Hulhuizen op 1 maart, de officiële dag dat Hulhuizen 200 jaar geleden Nederlands werd. Door Geert Visser in samenwerking met Hulhuizen 200.

Het was een groot succes en de zaal zat meer dan vol.

Van de Gendtse buurtschappen is Hulhuizen – niemand zal ons dat kwalijk nemen – de meest bekende. Dat heeft alles te maken met de geschiedenis van dit gebied. Het is langer Duits geweest dan Nederlands. Pas tweehonderd jaar geleden, om precies te zijn op 1 maart 1817, ging de oude Kleefse enclave over naar ons land en werd Hulhuizen ingedeeld bij de gemeente Gendt. Die overgang ging niet van een leien dakje. In de periode 1795 – 1817 is Hulhuizen als een pingpongbal heen en weer geslagen tussen de verschillende mogendheden: het koninkrijk Pruisen, het koninkrijk Holland, het groothertogdom Berg en het keizerrijk Frankrijk. Zijn de meeste enclaves zoals Huissen, Malburgen en Zevenaar Nederlands geworden op 1 juni 1816, Hulhuizen moest nog negen maanden wachten, omdat Pruisen vond dat daar iets tegenover moest staan.

Hulhuizen werd geruild met Schenkenschans. En, wat voor veel mensen een verrassing zal zijn: vanaf december 1813 tot juni 1816 maakte Hulhuizen deel uit van de gemeente Huissen. In deze lezing, die uit twee delen bestaat, wordt verteld over de lange geschiedenis van Hulhuizen. Het eerste deel gaat over de ‘buitenlandse tijd’, dus de periode tot 1817. Aan bod komt onder andere de geschiedenis van het kasteel Hulhuizen dat rond 1660 ten prooi viel aan het steeds maar oprukkende Waalwater.

hulhuizen-1637Het deel na de pauze gaat over de tijd dat Hulhuizen onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden en Gelders is. We maken een rondje door Hulhuizen en kijken dan naar onderwerpen als Vahali, Hulhuizer Omdracht, De Munnikhof, veerhuis Concordia, Pinksterfestijn, speeltuin-vereniging en de voetbalclubs die Hulhuizen binnen zijn grenzen gehad heeft. Voor de oudere zal het een feest van herkenning zijn.
Waar liggen de grenzen van Hulhuizen eigenlijk. Zo begon Geert Visser het college op 1 maart. Wat is Hulhuizen, waar lag/ligt het en wie mag zich Hulhuizenaar noemen? We zagen dat op die vragen wel 10 verschillende antwoorden mogelijk waren.

*Uitsnede uit een kaart van Jordan von der Waijhe, een Kleefs landmeter uit 1637. Te zien is het kasteel van Hulhuizen met links daarvan een kapel. Rechts van het kasteel stond een kerk, maar die heeft Von der Waijhe niet getekend.

Historische kring Gente

 


Radio Popamo

Destijds een begrip in de regio. Ze kwamen terug, en hoe!

Begin jaren 80 was Radio Popamo een begrip in de betuwse, maar vooral ook in de Hulhuizense radiopiraten wereld. Naast bekende namen als Keizerstad, Delta radio en de collega’s van Standje By en Powerhouse, verzorgde Popamo voor veel muziek en een hoop gezellige flauwekul in de ether.

De mooie tijden van weleer waren herbeleefd op 22 april 2017. Het was een onvergetelijke dag!

Twee jaar lang werd alles uit eigen knip betaald en men werd niet gesponsord zoals hun collega’s. Dit was een keuze. De uitzendingen waren op de zaterdagmiddag van 12:00 tot 16:00 uur op de 103 meter middengolf. De namen Ferry de Wolf, Dik Dekker, Gerard Sonder, Cees Blom en Boy Bensdorp klinken welbekend en waren de artiestennamen welke de dj’s droegen. Van Zuiderzee ballade tot aan wilde klanken van de Golden Earing was de normaalste gang van zaken op het station. Het was meestal een dolle boel tijdens de zaterdagen op de “geheime” locatie alwaar de uitzendingen werden verzorgd. Verzoekplaten werden ruimschoots aangevraagd en met veel plezier de ether in geslingerd en publiek stroomde ook massaal naar de studio.

De strijd werd aangegaan met de radiocontroledienst en het was altijd een kat en muis spel om onder de radar te blijven. Zo was het een hele toer om te voorkomen dat de hele installatie in beslag genomen werd door deze fanatieke wetshandhavers. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een van de medewerkers van het radiostation, halverwege op een vers geploegd akker, met de zender onder de arm en de enkels diep in de modder was gevlucht en zo uiteindelijk was ontkomen.

Het radiostation is gestopt op haar hoogtepunt en was een gemis in de zaterdagse programmering van vele Hulhuizenaren.

Het Comité Hulhuizen200 kondigde niet zonder trots aan, dat we de heren dj’s bereid hadden gevonden om op de feestdag 22 april, voor één keer de boel aan het draaien te krijgen. De klanken van Radio Popamo schalden weer over de Hulhuizense gronden.

 


 

Omroep Gelderland was te gast op zaterdag 11 maart:

In de ochtend van 11 maart was Omroep Gelderland live in de uitzending vanuit het buurtschap Heerlijkheid Hulhuizen. Het programma ‘Ridders van Gelre’ duurde van 10:00 uur in de ochtend tot 12:00. Vanaf 07:00 kwam Ridder Rene Arendsen met regelmaat live in de uitzending en deed verslag van de gebeurtenissen.  

Samen met Ridder Rene, één van de Ridders, trokken we in een wandeling langs de vele historische punten en werden er interviews afgenomen met betrokkenen.

U had de mogelijkheid om een minicollege over de geschiedenis van Hulhuizen bij te wonen. Deze werd verzorgd door de Historische kring Gente.

Het Comité Hulhuizen200 dankt Omroep Gelderland en de Historische kring Gente hartelijk voor de samenwerking.Radio Popamo, het fenomeen uit Hulhuizen kwam weer tot leven tijdens de festiviteiten op 22 april in Hulhuizen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was erg gezellig  tijdens de reünie van deze boy’s uit Hulhuizen.

De DJ’s; Dick Dekker, Boy Bensdorp, Cees Blom en Gerard Sonder hebben weer heerlijke plaatjes gedraaid zoals vanouds. De zender werd weer van zolder gehaald en er gingen vele anecdotes over de tafel.